Sportblog: Verstappen in zeepkist & ritsproblemen voor Wenger

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, deze keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Driewieler blijkt geen goed idee
St. Bonaventura-coach Mark Schmidt scheurde enkele weken geleden zijn achillespees. Daardoor kon de basketbalcoach zich niet meer op de gebruikelijke manier langs de lijn bewegen. Als oplossing dacht hij dat het handig was als hij een driewieler ging gebruiken. Dat leek handig tot dit onfortuinlijke moment na de wedstrijd tegen UMass:

Driewielers zijn niet altijd de oplossing (Bron: Vine)

NAC zoekt shirtsponsor: zet zelf een logo op het shirt
NAC Breda heeft een originele manier bedacht om de zoektocht naar een nieuwe shirtsponsor onder de aandacht te brengen. Via de site www.nac.nl/shirtflirt kan iedereen een logo uploaden en op het virtuele NAC-shirt plaatsen. Het resultaat kan vervolgens via de diverse sociale media gedeeld worden. Inmiddels zijn er talloze virtuele shirts geproduceerd met mogelijke sponsoren als lokale snackbarren en café's tot grote bedrijven als Coca Cola en het Algemeen Dagblad. We hebben ook maar even een proefje gemaakt voor FOK!.

Ziet er niet slecht uit toch? (Bron: NAC shirtflirt)
Ziet er niet slecht uit toch? (Bron: NAC shirtflirt)

Even genieten van Michelle Jenneke
De collega's van het Weblog hebben Michelle Jenneke al een paar keer in de spotlight gezet en dat gaan we nu hier ook doen. De Australische atlete dankte haar eerste bekendheid vooral aan haar sensuele danspasjes tijdens de opwarming voor haar 110 meter horden op het WK voor junioren in Barcelona. Daarna nam haar roem snel toe met onder andere een komische video voor de satirische website The Chive waarin ze haar eigen internetbekendheid hekelde. Begin dit jaar kwam er een nieuw juweeltje online die we jullie niet willen onthouden. In samenwerking met kledingmerk Worldstar Hiphop nam Jenneke een reclamevideo op en dat is genieten.


We zijn er even stil van (Bron: YouTube)

Go Ahead Eagles heeft last van muggenplaag
Een trainingskamp is voor veel spelers een genot. Even weg uit het koude Nederland en verblijven in een warmer oord. De spelers van Go Ahead Eagels dachten het ook getroffen te hebben, ze verblijven in het Portugese Vale do Lobo. De temperaturen zijn inderdaad aangenaam, maar toch is het verblijf niet helemaal naar wens. Als de zon onder gaat worden de spelers namelijk massaal lastig gevallen door muggen. "We werden lek geprikt", klaagde Foeke Booy tegen De Stentor. Gelukkig mogen de mannen snel weer naar huis.

Simeone viert goals met ballenjongen/zoon
Gisteravond nam Atlético Madrid het in het Spaanse bekertoernooi op tegen stadsgenoot Real Madrid. Niet de zojuist teruggekeerde Fernando Torres en bankzitter Christiano Ronaldo waren de sterren van de avond maar een ballenjongen. Atlético won de beladen wedstrijd met 2-0 en telkens als de landskampioen scoorde, kwam er een ballenjongen op trainer Diego Simeone afgerend voor een feestje. Later bleek dit een familiefeestje te zijn, de ballenjongen is namelijk de zoon van Simeone.


Vader en zoon Simeone (Bron: YouTube)

Max Verstappen doet mee aan zeepkistenrace
Max Verstappen zal dit jaar niet alleen in de Formule 1 racen. De pas 17-jarige Nederlander zal voor zijn sponsor Red Bull op 16 mei ook gaan deelnemen aan de zeepkistenrace in Valkenburg. Dit betekent dat de Nederlander zelf een voertuigje in elkaar moet knutselen, waarna de zwaartekracht van de Cauberg hem naar de finish moet brengen. Een andere vorm van aandrijving is niet toegestaan.

Om te winnen moet Verstappen van goeden huize komen. Niet alleen moet hij als een raket door alle chicanes en over alle schansen gaan, maar de zeepkist moet er ook goed uitzien. Een vakkundige jury zal de meer dan zestig deelnemers gaan beoordelen. Wil je het tegen Verstappen opnemen, dan moet je voor 30 maart jouw inschrijving voltooien, voorzien van een bouwtekening van de zeepkist. Een jury bepaalt vervolgens wie er op 16 mei mee mag gaan doen.

Aftrap Sampdoria-style
Op het internet zijn al veel beelden opgedoken van voetbalclubs die vreemde aftrappen hadden in wedstrijden. We dachten inmiddels al bijna alles gezien te hebben, maar Sampdoria heeft tegen Lazio Roma een nieuwe variant geïntroduceerd. Alle veldspelers begonnen op lijn op de middellijn en waaierden na het rollen van de bal snel uit. Lazio was niet onder de indruk van dit kunststukje en won het duel dan ook met 3-0. Gelukkig hebben we de beelden nog van de vreemde actie.

Zo kan het dus ook (Bron: Vine)

Mario Balotelli is fan van de Spice Girls
Van zijn voetbal hoeft Mario Balotelli het niet meer te hebben sinds zijn overstap naar Liverpool. Maar gelukkig zorgt de Italiaan wel voor genoeg ander nieuws om over te schrijven. Zo liet de aanvaller via Twitter doorschemeren wat zijn muzieksmaak is. Via Instagram 'zong' Super Mario een klein duet met de Spice Girls. Balotelli was hier zo trots op dat hij het meteen deelde via sociale media.

Wenger krijgt zijn jas niet dicht
We hebben ons hier al meerdere malen vermaakt met de klunzigheid van Mario Balotelli, vandaag valt die eer te beurt aan Arsène Wenger. Tijdens de FA Cup-wedstrijd van Arsenal tegen Hull City wilde Franse oefenmeester zijn lange jas dichtritsen, tevergeefs zo bleek uit de beelden. Wenger kreeg de jas maar niet dicht. Nadat hij de pogingen staakte wilde hij zijn handen in de zakken doen, maar ook dat mislukte omdat de jas simpelweg geen zakken heeft.

Ritsen lukt niet en de zakken ontbreken (Bron: Vine)

In AD Sportwereld lazen we dat Wenger vaker problemen heeft met risten. Zo worstelde hij vorig seizoen ook al eens langdurig met de rist van zijn jas:


Wenger had al eerder problemen met een rits (Bron: YouTube)

Kledingsponsor Puma, sinds afgelopen zomer kledingsponsor van Arsenal, dacht daar eind vorig jaar handig op in te spelen. Ze maakten een filmpje waarin de trainer zonder veel problemen de jas van Puma dichtritst. Helaas blijkt het optimisme van de kledingsponsor van korte duur.


Het spotje van Puma waar Wenger de rits wel dicht krijgt (Bron: YouTube)