Internationale drugsbende opgerold

In een gezamenlijke actie van de politie-eenheden van Limburg en Rotterdam, het Openbaar Ministerie en de Belgische politie uit Doornik is vrijdag een internationale drugsorganisatie opgerold. Er zijn elf verdachten aangehouden.

De politie houdt het netwerk verantwoordelijk voor drugsleveringen naar onder andere België en Frankrijk. De drugsorganisatie werd aangestuurd vanuit Limburg. De drugs werden gekocht in onder meer Rotterdam en opgeslagen in woningen in de Limburgse gemeenten Sittard-Geleen en Beek. Er is een omvangrijk netwerk opgebouwd en vermoed wordt dat de organisatie reeds jarenlang actief is.

Twee koeriers werden donderdagavond in België aangehouden en vrijdagochtend werden in Nederland de andere verdachten aangehouden op verschillende adressen. In de gemeente Rotterdam werden bij diverse huiszoekingen grote hoeveelheden harddrugs en drie vuurwapens aangetroffen. Bij de aangehouden verdachten werden voor 150.000 euro aan contanten aangetroffen en vijf voertuigen in beslag genomen.