Slachtoffer Bill Cosby stapt naar de politie

Chloe Goins en haar advocaat zijn naar de politie van Los Angeles gestapt om Bill Cosby aan te klagen voor seksueel misbruik. Dat melden diverse media.

"Mevrouw Goins en ik zijn hier voor twee redenen: gerechtigheid en aansprakelijkheid", meldde advocaat Spencer Kuvin op een persconferentie. De 24-jarige Goins deed in december haar verhaal dat ze in de Playboy Mansion gedrogeerd werd door Bill Cosby en vervolgens seksueel werd misbruikt.

Het voorval met Goins vond plaats in 2008 en is daarmee een van de recentste vermeende acties van Cosby. Wegens verjaring kunnen de vele andere vrouwen met soortgelijke aanklachten tegen de komiek hun zaak niet naar de rechter brengen. Veel van hun verhalen vonden tientallen jaren geleden plaats. "Mevrouw Goins is potentieel het eerste slachtoffer die binnen de regels van verjaring in Californië een aanklacht kan indienen tegen Cosby", meldde Kuvin.

Cosby ontkent vooralsnog alle aantijgingen en maakte onlangs zelfs een grap over de zaak in een van zijn shows. Kuvin bekritiseerde de komiek hem daarvoor. "Het gaat hier om serieuze aanklachten van meer dan vijfentwintig vrouwen. Hopelijk begrijpen de bezoekers van zijn show dat deze vrouwen niet stil blijven zitten. Hun moed om naar buiten te treden is niet iets om grappen over te maken."