Snookerlegende Davis niet in staat om met pensioen te gaan

Snookerlegende Steve Davis is niet in staat om te stoppen met snookeren. De liefde voor de sport is zo groot dat hij niet met pensioen wil gaan, zo zegt hij in een interview met de BBC. De 57-jarige Davis verloor in de eerste ronde van het UK Championship met 6-2 van Ricky Walden.

"Mijn leven is het spel en ik ben er zoveel aan gehecht dat ik niet kan stoppen. Ik zie het nut er niet van in om met pensioen te gaan. Ik zal langzaam uitdoven. Ik heb er nog steeds veel lol in, alleen competatief kan ik het niet meer bijbenen", aldus Davis. 

Davis won in zijn carriere zes wereldtitels, zesmaal de UK Open en in totaal won hij 28 rankingtoernooien. Alleen Stephen Hendry heeft meer rankingtoernooien gewonnen (36 stuks). Davis verschijnt de laatste jaren nog steeds op de grote toernooien, alleen de resultaten zijn niet zo best. In de wedstrijd tegen Walden was hij er mentaal niet meer bij. "Begin van de week dacht ik nog; ik maak een goede kans vandaag tegen Walden. Nadat ik vandaag aan de tafel verscheen kwam de gedachte bij me op: Waarom heb ik mezelf opgegeven?"

Steve Davis is niet in staat om te stoppen met snooker (PRO SHOTS/Action Images)
Steve Davis is niet in staat om te stoppen met snooker (PRO SHOTS/Action Images)