Tosca Niterink keert terug op witte doek

Actrice Tosca Niterink is volgend jaar voor het eerst in 25 jaar weer op het witte doek te zien. Zij speelt een bijrol als moeder in de nieuwe komedie De Masters van regisseur Ruud Schuurman.

Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks dinsdag gemeld. De Masters vertelt over dertigers die hun burgermansbestaan proberen te ontvluchten door hun oude rapgroep nieuw leven in te blazen. Ruben van der Meer (Plan C) speelt een gokverslaafde die nog steeds bij zijn moeder woont. De moeder wordt gespeeld door Niterink.

De laatste filmrol die de actrice speelde, was die van Thea in Theo & Thea en de Ontmaskering van het Tenenkaasimperium. Niterink werd vooral bekend door de talloze programmas die zij samen met Arjan Ederveen maakte, zoals Theo & Thea, Kreatief met Kurk en Borreltijd. De laatste jaren is zij meer actief als schrijfster en columnist.

In De Masters zijn verder hoofdrollen weggelegd voor Mimoun Oaïssa, Guido Pollemans (Overspel) en rapper Willie Wartaal. De film is in mei 2015 in de bioscopen te zien.