Nishikori en Raonic pakken laatste tickets

Het deelnemersveld van de ATP World Tour Finals is compleet. Kei Nishikori en Milos Raonic plaatsten zich als laatste tennissers voor het eindejaarstoernooi in Londen. Ze mogen hun tickets boeken na de zege van de Japanner op David Ferrer, die buiten de boot valt. De setstanden waren 3-6, 7-6 (5) en 6-4.

Milos Raonic zette eerder op de dag al een grote stap richting de World Tour Finals. De Canadees rekende in de Franse hoofdstad in twee sets af met Roger Federer: 7-6 (5) en 7-5. Novak Djokovic, Federer, Stanislas Wawrinka, Andy Murray, Tomas Berdych en Marin Cilic waren al zeker van deelname.

Ferrer kreeg tegen Nishikori voldoende kansen om in de race te blijven voor Londen. Zo gaf hij in de tiebreak van de tweede set een 4-0 voorsprong uit handen. In het derde bedrijf knokte de Spanjaard zich nog wel terug van een break achterstand, maar een tweede break wist hij niet te repareren.

Rafael Nadal had zich ook gekwalificeerd voor het prestigieuze eindejaarstoernooi, maar hij meldde zich af. De Spanjaard ondergaat volgende week een blindedarmoperatie.