[Tour] Talansky net binnen tijd na lijdensweg

Andrew Talansky is in de elfde etappe van de Tour de France nog binnen de toegestane tijd over de streep gekomen. De Amerikaanse renner, die zwaar gehavend raakte na een val in de eerste week, finishte 32 minuten na winnaar Tony Gallopin. Hij had iets meer dan 37 minuten mogen verliezen.

Halverwege de etappe loste Talansky uit het peloton en begon daarna aan een eenzame solo richting de finish. Even leek hij af te stappen, maar zittend op de vangrail besloot hij na een gesprek met de ploegleiders van Garmin toch weer op te stappen.

Voorafgaand aan de Tour gold Talansky als een van de outsiders. De 25-jarige Amerikaan eindigde vorig jaar als tiende in de Tour en had met het winnen van het Criterium du Dauphiné laten zien in topvorm te zijn.

Garmin is onder de indruk van de onverzettelijkheid van Talansky op weg naar Oyonnax. "Geweldige inspanning van Talansky vandaag, we zijn trots op je", meldt de ploeg via Twitter. De organisatie van de Tour deelt die mening. "Bravo, hij heeft het gered. Geweldig", luidt het oordeel.