[Tour] Edinburgh wil start in 2018 of 2019

De Tour de France-renners zijn nog nauwelijks het Britse schiereiland af, of er wordt alweer gerept over een terugkeer. De afgelopen dage was het Grand Départ in Yorkshire, waarna de renners na drie etappes uitkwamen in Londen. Na dit grote succes wil nu ook de Schotse hoofdstad Edinburgh de start binnenhalen.

"We zijn misschien van plan om een bid te vormen met Event Schotland (Schots promotie- en toerismebureau, red.) voor 2018 of 2019", zegt plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Steve Cardownie in The Scotsman. Hij was ook betrokken bij een eerder bid van Edinburgh, dat probeerde de start van dit jaar binnen te halen.

"We zullen veel beter voorbereid zijn door de eerstehands inzichten van het Grand Départ in Yorkshire. In het verleden hebben we eerder wielerevenementen ontvangen, ook andere sportevenementen en natuurlijk onze eigen fantastische festivals."

In het plan zou de Tour weer drie dagen op het Britse schiereiland verblijven. Na twee etappes in Schotland zou de derde dag dan via Wales in Engeland moeten eindigen.