Willian lijkt vervanger Neymar te gaan worden

Het lijkt erop dat Willian dinsdag eerste keus is om Neymar te vervangen in de halve finale van Brazilië tegen Duitsland. De middenvelder van Chelsea speelde zondag tijdens een oefenpartijtje van de reserves tegen een lokaal team op de positie van Neymar, die door een gebroken rugwervel dit WK niet meer in actie komt. De andere opties voor bondscoach Luiz Felipe Scolari zijn Ramires, Bernard en Hernanes.

De basiself bleef in de sportschool en kwam niet in actie op het veld. Willian werd voor de verdedigende middenvelders centraal geposteerd, op de plek waar normaliter Neymar speelt.

Willian benadrukte dat hij en Neymar niet vergeleken kunnen worden. "Je kunt Neymar met geen enkele speler vergelijken, hij heeft veel kwaliteit. Ik heb een totaal andere stijl. Hij is meer een spits, scoort ook meer. Mijn sterke punt is om met mijn teamgenoten betrokken te zijn."

Brazilië treft dinsdag Duitsland. Bayern München-verdediger Dante vervanger normaliter de geschorste aanvoerder Thiago Silva. In de andere halve finale treft Oranje Argentinië.