[Tour] Cavendish neemt zondag beslissing over vervolg

Mark Cavendish weet nog niet of hij zondag van start gaat in de tweede etappe van de Tour de France. De Britse renner kampt na zijn val in de openingsrit met veel pijn aan zijn rechterschouder. Hij beslist zondagochtend of hij weer opstapt, laat zijn ploeg Omega Pharma-Quick-Step weten.

Cavendish hield aan de val in de massasprint, die hij zelf veroorzaakte, een dislocatie van een gewricht en scheurtjes in zijn rechterschouder over.

"Ik voel me vreselijk over de crash van vandaag", zegt de 25-voudig touretappewinnaar. "Het was mijn schuld. Ik probeerde een gat te vinden dat daar eigenlijk niet was. Ik ga zodra ik de kans krijg mijn excuses aanbieden aan Simon Gerrans." De Australische renner van Orica-Greenedge ging door toedoen van Cavendish ook naar de grond. Hij kwam er met weinig kleerscheuren vanaf.

Cavendish sloot zijn verklaring af met aardige woorden voor zijn landgenoten, die hem tijdens de rit van Leeds naar Harrogate gepassioneerd aanmoedigden. "Excuses aan al de fans die waren gekomen. Het was echt geweldig."