[Kwartfinale] Uitslag Argentinië - België

Argentinië heeft België weten te verslaan in een kwartfinale met weinig kansen. Gonzalo Higuain was de matchwinner voor de Argentijnen, waardoor zij de mogelijke tegenstander van Nederland zijn als er vanavond gewonnen wordt tegen Costa Rica.

Argentinië begon scherper aan het duel en dat was meteen effectief. Balverlies van Daniel van Buyten zorgde ervoor dat Argentinië kon counteren, waarna bij toeval de bal terecht kwam voor de voeten van Gonzalo Higuain. Hij plaatste de bal mooi in de verre hoek: 1-0. België ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en zo halverwege de eerste helft werden de rode duivels zo nu en dan gevaarlijk met afstandsschoten en voorzetten, maar tot grote kansen leidde het niet. De Argentijnen werden wel gevaarlijk in de tegenstoot, maar Vincent Kompany was sterk in de Belgisch defensie. Als reactie op het sterker wordende België ging Argentinië wat minder achteruit voetballen zodat de Belgen minder ruimte kregen om de bal over te spelen. Het gevaarlijkste moment was een vrije trap vanaf 17 meter van Lionel Messi. Hij schoot rakelings over. België kreeg nog wel één kans in de eerste helft via Kevin Mirallas, die een voorzet naast kopte.

Aan de tweede helft begonnen de Argentijnen sterker. Ze kregen enkele gevaarlijke momenten en doelpuntenmaker Higuain schoot op de lat. Fellaini deed wat terug voor de Belgen, hij kopte rakelings naast na een voorzet van Jan Vertonghen. België werd in de gehele tweede helft nauwelijks gevaarlijk, pas echt dicht bij een doelpunt kwamen ze door een van richting veranderd schot van Kevin de Bruyne in de 85e minuut. België probeerde het nog wel maar kwam niet meer tot het nodige doelpunt. Messi kon wel vrij op Thibaut Courtois doorlopen in de extra tijd in een counter, maar de Belgische doelman redde. Eindstand: 1-0