Cliff Bleszinski en Arjan Brussee starten gamestudio

Cliff Bleszinski, bekend van Gears of War, heeft samen met Arjan Brussee, mede-oprichter van Guerrilla Games, een nieuwe gamestudio opgericht. De studio heet Boss Key Productions. De twee werkten in de jaren 90 al samen aan de Jazz Jackrabbit-serie bij Epic MegaGames.

Boss Key heeft Cliff Bleszinski als CEO en Arjan Brussee als COO. De studio zal voorlopig nog klein blijven, maar het doel is om AAA-games af te leveren. De aankondiging komt een paar dagen na Bleszinski's besluit om uit zijn 'pensioen' te komen.

Een aantal dagen na de bovenstaande tweet werd de website van Boss Key gevonden. Deze linkt naar het Twitter-account bluestreak. Waarschijnlijk is dit de naam van het project waar Bleszinski nu aan werkt. De kans is groot dat dit een arena-shooter wordt, aangezien hij graag zo'n soort game wil ontwikkelen voor pc.

Een nieuwe Unreal Tournament, Gears of War of Jazz Jackrabbit van deze studio is in ieder geval uitgesloten omdat de rechten hiervoor bij anderen liggen. Voor meer informatie, en waarschijnlijk een officiële aankondiging van een nieuwe game, moeten we wachten tot 18:00 op 8 juli.