Braziliaanse perschef mist kwartfinale door rode kaart

Het Braziliaanse team zal het in de kwartfinale van het WK, tegen Colombia, moeten stellen zonder een van hun leden. Het gaat echter niet om een speler, maar om perschef Rodrigo Paiva. Naar nu blijkt is hij door de FIFA voor één wedstrijd geschorst vanwege een incident tijdens de achtste finale tegen Chili. Brazilië boekte een zwaarbevochten zege na strafschoppen.

Na de eerste helft zou Paiva in de tunnel op weg naar de kleedkamers een tik hebben uitgedeeld aan de Chileense spits Mauricio Pinilla. Scheidsrechter Howard Webb zag het incident gebeuren en gaf Paiva een rode kaart. Delia Fischer, woordvoerdster van de FIFA, heeft inmiddels bevestigd dat Paiva de kwartfinale aan zich voorbij moet laten gaan.

Op de site van de Braziliaanse voetbalbond heeft Paiva zelf al een statement afgegeven. "Zoals altijd respecteer ik alle door de FIFA genomen beslissingen. De zaak wordt nog steeds onderzocht en ik ben ervan overtuigd dat het toch nog goed gaat komen. Ze hebben ook beelden van Chilenen die zich hebben misdragen."

Tegenover Braziliaanse media liet Paiva al weten zich niet schuldig te voelen: "Ik was niet de enige die erbij betrokken was. Er werd van beide kanten wat geduwd op weg naar de kleedkamers. Pinilla kwam op me af en ik heb me alleen verdedigd en hem een klein duwtje gegeven. Zij begonnen met ons beledigen, wij hebben niemand aangevallen."

Pinilla zelf is niet blij met de in zijn ogen veel te korte schorsing van de Braziliaanse perschef. "Maar één wedstrijd voor Rodrigo Paiva? Je zou je moeten schamen voor die crimineel in een net pak!", aldus de aanvaller op Twitter"Luis Suárez riskeert zijn carrière voor een beet, maar een perschef krijgt één wedstrijd schorsing voor een klap in het gezicht? FIFA? Ik eis dat Paiva minstens een zelfde schorsing krijgt als Suárez...dit is zelfs ernstiger! Bovendien heeft de FIFA de beelden", foetert Pinilla.