Van Persie blijft hopen op De Jong

Robin van Persie heeft er nog vertrouwen in dat Nigel de Jong tijdens dit WK in actie komt voor het Nederlands elftal. De aanvoerder van Oranje staat in nauw contact met De Jong, die door een blessure twee tot vier weken rust moet houden. Normaal gesproken betekent het dat de middenvelder tijdens dit WK niet meer in actie zal komen. Van Persie hoopt echter op een wonder.

"Nigel zou de finale kunnen halen", zegt hij tegen NOS. "Het is in de eerste plaats verschrikkelijk voor Nigel zelf. Hij was bezig aan een weergaloos WK. Maar ik weet: een scan is maar een scan. Daarop ziet een blessure er soms heel erg uit, terwijl het in de praktijk niet altijd ook zo erg hoeft te zijn."

"Hij is onze rots in de branding", beschrijft Van Persie het belang van zijn ploeggenoot. "Ik hoop, en wij met z'n allen hopen, dat hij nog minuten gaan maken dit WK. Nigel is een vechter, de wonderen zijn de wereld nog niet uit", besluit de doelgerichte spits.

De Jong stond in alle vier de WK-wedstrijden tot nu toe in de basisploeg, maar moest in de achtste finales tegen Mexico al in de eerste helft het veld geblesseerd verlaten. Bruno Martins Indi kwam als zijn vervanger het veld in. Oranje won het duel met 2-1 en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale, die zaterdag tegen Costa Rica wordt gespeeld.