'Fernandes doet Caterham van de hand'

De geruchten dat Tony Fernandes het Formule 1-team Caterham van de hand gedaan heeft worden steeds sterker. Volgens diverse media zal de aankondiging niet lang meer op zich laten wachten.

Fernandes had gehoopt met Caterham F1 regelmatig punten te kunnen pakken en had voor dit seizoen geëist dat dit zou gaan gebeuren. Vooralsnog lijkt het er niet op dat de groene bolides in de buurt van de top tien komen, terwijl grote concurrent Marussia dit met een negende plaats in Monaco al wel gelukt is.

Eerder dit jaar doken er al geruchten op dat Fernandes klaar was met de Formule 1 en dat hij het team te koop zou zetten. Ook werd geroepen dat het team in Oostenrijk niet meer aan de start zou verschijnen, maar dit laatste bleek niet waar te zijn. Nu zou het team verkocht zijn, al is het nog niet officieel bekend. Fernandes schreef afgelopen vrijdag op Twitter dat het in de Formule 1 niet gelukt was en dat hij van Caterham Cars houdt. Daarna zei de Maleisiër prompt zijn account op.

Volgens Formule 1-journalist Adam Cooper zal teambaas Cyril Abiteboul het veld gaan ruimen bij het team waar Kamui Kobayashi en Marcus Ericsson de coureurs zijn en onder meer Robin Frijns testrijder is. Abiteboul keert terug bij de motorenafdeling van Renault die na de problemen met de F1-motoren grondig aangepakt zal gaan worden.