Tientallen doden na instorten gebouwen in India

Bij het instorten van twee gebouwen zijn zaterdag in India zeker 22 mensen om het leven gekomen. De ongevallen vonden op ruim 1700 kilometer afstand van elkaar plaats. Na de ongevallen zijn twee directeurs van bouwbedrijven gearresteerd.

Een appartementengebouw van twaalf verdiepingen dat in aanbouw was bezweek zaterdagavond in een buitenwijk van Chennai terwijl hevige moessonregens en onweersbuien de stad teisterden. Tot nu toe zijn 31 bouwvakkers onder het puin vandaan gehaald. Reddingswerkers zoeken nog verder naar een tiental personen.

Vier bouwvakkers overleden ter plekke en zeven stierven later aan hun verwondingen. Veertien gewonden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er wordt nog onderzocht hoe het gebouw kon instorten, maar een bouwvakker meldde zaterdag dat een blikseminslag waarschijnlijk de boosdoener is.

Eerder op de dag stortte een vijftig jaar oud gebouw in een arme wijk van de hoofdstad New Delhi in. Hierbij kwamen elf mensen om het leven.

In India storten vaker gebouwen in, meestal doordat ze slecht geconstrueerd zijn. Door de hoge woningnood in het Aziatische land wordt vaak haast gemaakt met de bouw van nieuwe panden, waarbij nog wel eens een oogje wordt toegeknepen als het op de veiligheidsvoorschriften aankomt. Vooral arme buurten moeten het dikwijls ontgelden.