James Rodríguez gelooft in stunt tegen Brazilië

James Rodríguez denkt dat Colombia na de overtuigende 2-0 zege in de achtste finales op Uruguay ook een goede kans heeft om gastland Brazilië uit het toernooi te stoten. "Deze ploeg wil het maximale bereiken en heeft daar ook vertrouwen in", vertelde de huidige topscorer van het WK aan Novum Nieuws. "Brazilië zal nu toch weten dat Colombia geweldige spelers heeft."

Volgens Rodríguez, die tegen Uruguay beide treffers maakte, leeft het gevoel in de groep dat er iets bijzonders mogelijk is. "We willen geschiedenis schrijven. Dit team is echt een eenheid. We hebben goede wedstrijden gespeeld en mooie doelpunten gescoord en zijn van plan om daar mee door te gaan."

Om zich te kronen tot topscorer van het WK, is volgens Rodríguez geen doel op zich. "Het gaat erom dat we winnen en als ik daar met mijn goals een bijdrage aan kan leveren, dan is dat geweldig", zegt de 22-jarige aanvallende middenvelder, die onder contract staat bij AS Monaco. "Ik ben nog jong, maar als iemand in zijn leven grote dingen wil bereiken, speelt leeftijd geen rol."

Colombia stond nooit eerder in de kwartfinale van een WK. De wedstrijd tegen Brazilië wordt vrijdagavond om 22 uur Nederlandse tijd gespeeld.