Thiago Silva: "Gaan voor de winst"

Brazilië weet maandagavond welk resultaat nodig is om Nederland te ontlopen in de tweede ronde. Volgens Thiago Silva is het resultaat van Oranje tegen Chili niet van belang. De 29-jarige centrumverdediger is niet van plan om met de rem erop te spelen, om op die manier de gewenste tegenstander te treffen in de volgende ronde. Voor hem is het doel duidelijk: winnen van Kameroen.

"We gaan het veld op om te winnen", zo liet hij zich ontvallen tijdens een persconferentie. "Het is niet belangrijk of dat ook met mooi voetbal gebeurt. Het zou mooi zijn als we goed spelen en veel doelpunten maken, maar winnen blijft het voornaamste doel."

De Goddelijke Kanaries kregen tot dusver veel kritiek te verduren in eigen land. De ploeg van Luiz Felipe Scolari wist ondanks een 3-1 zege op Kroatië niet te imponeren, en kwam tegen Mexico niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

"Soms zijn de fans niet gelukkig, maar geldt dat ook voor de spelers", zei Silva daarover. "Ik was niet gelukkig na de eerste wedstrijd. Maar in de tweede wedstrijd ging het beter, ook al hebben we toen niet gescoord. Dus voor de fans leek het een teleurstellend resultaat, maar wij waren tevreden. Soms begrijpen mensen niet hoe moeilijk het is om de volgende ronde te bereiken."

De matige prestaties tot dusver zijn volgens Silva niet het gevolg van de grote druk die op de schouders van de Brazilianen rust. "De druk heeft een positieve invloed. Het maakt ons niet zoveel uit. We weten allemaal wat er van ons verwacht wordt. Druk hoort bij het voetbal. Als je er niet tegen kunt, moet je van beroep wisselen."