Janmaat: "4-3-3 ook geen probleem"

Vandaag speelt Oranje zijn tweede groepsduel op het WK voetbal. Na de 5-1 overwinning op Spanje is het volgens rechtsback Daryl Janmaat geen probleem om zich te richten op het tweede groepsduel, woensdag tegen Australië.

"Dat zou moeilijk zijn geweest wanneer we met 5-1 hadden verloren in plaats van gewonnen", zegt hij in gesprek met NU.nl"Maar we hebben wel onthouden dat we allemaal goed gespeeld hebben. Dat gevoel nemen we mee naar het treffen met Australië. Tegen hen zullen we hetzelfde moeten doen", vervolgt de Feyenoorder.

Of Oranje ook tegen Australië in een 5-3-2-formatie speelt, maakt Janmaat niet veel uit. "Bij Feyenoord speel ik ook vaak in een 4-3-3-systeem. Met vijf verdedigers kan ik meer ten aanval trekken, met vier man achterin zal ik wat meer defensief werk moeten doen. Dat is niet erg, daar kan ik goed mee omgaan."

De kracht van de Australiërs is ook bekend. "Ze zijn erg goed in de omschakeling, daar moeten we voor oppassen", weet Janmaat. "Het is gewoon een hardwerkende ploeg met veel kwaliteiten."

Oranje speelt woensdag in Porto Alegre, waar het een stuk koeler is dan in Salvador. "Het zijn goede omstandigheden om in te voetballen, maar tegen Spanje hielden we het volgens mij ook aardig vol", besluit Janmaat.