Van Gaal rekent op aanvallend Australië

Louis van Gaal denkt dat Australië woensdag tegen het Nederlands elftal aanvallend gaat spelen. Dat zei de bondscoach op de persconferentie daags voor de wedstrijd in Porto Alegre. "Ze hebben een goede coach, die uitgaat van zijn eigen mogelijkheden. Ik denk dat ze aanvallender gaan spelen dan iedereen hier in de zaal verwacht."

Volgens Van Gaal heeft Australië er geen baat bij om zich tegen Oranje volledig in te graven. "Dan kun je Tim Cahill beter niet opstellen en dat is nu juist hun wapen", wijst hij op de enige doelpuntenmaker van Australië in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Chili.

Van Gaal heeft geen last van blessuregevallen, al greep Ron Vlaar op de afsluitende training af en toe naar zijn hamstring. "Al mijn 23 spelers zijn fit", benadrukte de bondscoach, die niet wilde zeggen of hij met een 5-3-2 of met een 4-3-3-formatie start. Afgaande op de laatste training vervangt aanvaller Jeremain Lens verdediger Vlaar.

Wesley Sneijder, die naast Van Gaal aanschoof bij de persconferentie, denkt dat Nederland absoluut niet op een eenvoudige avond hoeft te rekenen. "We hebben drie keer tegen Australië gespeeld en nog nooit gewonnen. Dat zegt denk ik genoeg", waarschuwde de middenvelder. "Het wordt echt geen makkelijke wedstrijd."

Als een van de oudere spelers in de selectie probeert Sneijder ervoor te zorgen dat de jongere jongens na de 5-1 zege op Spanje niet gaan zweven. "Maar zo moeilijk is dat niet. Iedereen dacht direct na Spanje al aan de volgende wedstrijd. We hebben ook pas drie punten. Morgen willen we er zes hebben."