Bondscoach Australië: "Grote uitdaging"

Australië gaat het duel met Nederland in als underdog. Bondscoach Ange Postecoglou wil dat zijn ploeg uit gaat van eigen kracht. Australië verloor de eerste groepswedstrijd met 3-1 van Chili. "We staan voor een grote uitdaging", zei Postecoglou dinsdag op de persconferentie. "Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Nederland kan zich kwalificeren voor de volgende ronde en als wij verliezen kunnen we naar huis."

Waar Australië tegen Chili nog te maken het met hoge temperaturen, is het weer in Porto Alegre een stuk aangenamer. "Ik denk dat dit ons wel gaat helpen. We speelden onder extreme omstandigheden tegen Chili. De spelers hebben veel tijd nodig gehad om te herstellen. Nu zullen ze in staat zijn om meer te rennen. Beide ploegen houden ervan om in een hoog tempo te spelen. Ik denk dat het ritme hoger zal zijn dan in onze vorige wedstrijd."

Na de ruime zege van Oranje op La Roja, gaat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal als favoriet de wedstrijd tegen Australië in. "We hebben ons goed voorbereid op deze wedstrijd", aldus Postecoglou. "Verdedigend zullen we veel sterker moeten zijn. Iedereen heeft gezien welke schade de aanval van Nederland heeft aangericht bij Spanje. Wat dat betreft wordt het een enorme uitdaging voor ons", aldus de bondscoach van de Soccerroos, die zijn ploeg niet alleen wil laten verdedigen. "Aanvallend willen we ons ook laten zien."

"Chili en Nederland zijn twee verschillende teams, welke we allebei op een andere manier moeten benaderen. Maar we moeten in ieder geval proberen om de fouten die we tegen Chili maakten niet meer te maken."

De bondscoach van Australië benadrukt dat het Nederlands elftal niet uit slechts drie sterspelers bestaat. "We weten op voorhand dat het lastig gaat worden tegen spelers als Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder. Maar we gaan ons niet focussen op de individuele aspecten van hun team. Dan loop je het risico dat je andere spelers vergeet. We moeten deze wedstrijd op een collectieve manier benaderen. Als Spanje de kansen had afgemaakt dan was de eerste wedstrijd heel anders gelopen. Dat moeten we onthouden."