[WK Hockey] Vrouwen Nieuw-Zeeland winnen gemakkelijk van Japan

Nieuw-Zeeland heeft het vierde duel tegen Japan in het GreenFields Stadion winnend afgesloten. De vrouwen versloegen Japan zaterdagavond met 1-4. Japan blijft daardoor steken op één punt, Nieuw-Zeeland heeft na deze overwinning zes punten.

Nieuw-Zeeland nam in de openingsfase het initiatief en kreeg al na drie minuten een strafcorner. De corner werd fout gestopt, maar er volgde een nieuwe corner. Ook hier kwam geen doelpunt uit. De derde kans op een voorsprong via een strafcorner grepen de Kiwi’s wel. Sophie Cocks tipte de bal achter de Japanse goalie Yuka Yoshikawa. Een droomstart dus voor de Nieuw-Zeelandse vrouwen, die na vijf minuten met 0-1 voor stonden.

Aan deze droomstart gaven ze in de eerste helft geen vervolg. Japan stond met elf man in de eigen cirkel en moest het hebben van een harde bal die de spitsen bereikte. Ook Nieuw-Zeeland nam deze speelstijl over en pompte de ballen de cirkel in. Rose Keddell verliet geblesseerd het veld na een harde slag op haar duim. Ze keerde niet meer terug.

Nieuw-Zeeland opende ook de tweede helft sterk en binnen drie minuten was het raak. Anita Punt sleepte de Kiwi’s fantastisch naar een 0-2 voorsprong. Binnen een minuut scoorde Katie Glynn ook het derde doelpunt voor de Blacksticks. De Japanse goalie Yoshikawa bleef geblesseerd achter. Sluitpost Ryoko Oie keepte de resterende minuten voor Japan.

De Aziaten leken nog even terug te komen na een slim genomen bully. Hazuki Nagai werkte de bal achter goalie Sally Rutherford. Twee minuten voor tijd maakte Punt haar tweede doelpunt van de wedstrijd. Ze scoorde met haar backhand, 1-4.