Bijna een kwart van alle Duitse auto's heeft een technisch mankement

Het afgelopen jaar is het percentage auto’s met een mankement toegenomen van 21,5 naar 24 van het volledige Duitse wagenpark. Het gaat om tien miljoen voertuigen. De meeste voorkomende problemen zijn elektronica, remmen en de verlichting. Dit meldt het keuringsbedrijf TGÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) gevestigd in Duitsland.

Een van de mogelijke oorzaken is het ouder wordende wagenpark, maar ook achterstallig onderhoud is een belangrijke oorzaak. De Nederlandse brancheorganisatie Bovag luidde vorig jaar al de noodklok over de toenemende hoeveelheid technische mankementen in het Nederlandse wagenpark. Als gevolg van deze technische mankementen neemt de veiligheid van het Nederlandse wagenpark af.

Köstel van GTU heeft een onderzoek laten uitvoeren bij periodieke technische keuringen. De gemiddelde leeftijd van de auto’s in Duitsland is de afgelopen jaren toegenomen en stijgt nog steeds. Momenteel is de gemiddelde leeftijd 9 jaar. Andere defecten zijn onder andere emissiegerelateerde problemen en technische mankementen in de ophanging.