Hadewych Minis in Duitse speelfilm Toni Erdmann

Hadewych Minis gaat een belangrijke rol spelen in de Duitse speelfilm Toni Erdmann. De Duitse filmmaakster Maren Ade schreef het scenario en gaat de film regisseren. Dat laat het management van Minis maandag weten.

De film gaat over een vader, gespeeld door Peter Simonischek, die op goed geluk zijn in het buitenland werkzame dochter, een rol van Sandra Hüller, gaat opzoeken. Eenmaal samen overstelpt hij haar met een barrage aan grappen, omdat hij bang is dat ze haar gevoel voor humor kwijt is. Minis, die vorig jaar werd bekroond met een Gouden Kalf voor haar rol in Borgman, speelt de beste vriendin en collega van Hüller's personage.

"Ik bewonder het werk van Maren Ade enorm en ook de acteurs Sandra Hüller en Peter Simonischek, dus ik ben erg dankbaar en vooral heel blij dat ik met hen ga samenwerken!", zegt de 37-jarige Minis.

Toni Erdmann wordt de derde speelfilm van Ade. Der Wald von Lauter Bäumen uit 2003 viel ze op meerdere internationale festivals in de prijzen. Voor Alle Anderen uit 2009 ontving ze op het filmfestival van Berlijn een Zilveren Beer.

De opnames van Toni Erdmann beginnen in juni en vinden plaats in Boekarest en Aken. De première staat gepland voor volgend jaar.


Hadewych Minis in Duitse speelfilm Toni Erdmann (Foto: Novum)