Van Barneveld verslaat Van Gerwen in finale Premier League

Raymond van Barneveld heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Premier League Darts op zijn naam geschreven. Barney was in de finale te sterk voor Michael van Gerwen (10-6). In de halve finale wist hij ook al te winnen van Phil Taylor (8-5).

De avond begon met een halve finale tussen Van Gerwen en Gary Anderson. In een spannende wedstrijd werd het 8-7 voor de wereldkampioen. Van Barneveld kwam in zijn halve finale tegen Taylor met 0-3 achter, maar hij wist de partij wel met 8-5 te winnen. Het was de eerste dat Barney Taylor wist te verslaan in de Premier League.  

In de finale kwam Van Bareveld al snel een break voor en deze voorsprong bleef tot de pause staan (5-3). Na de pauze werd het verschil groter en Barney liep uit naar 9-5. Van Gerwen mocht nog een leg pakken door 110 uit te gooien, maar een leg later kon de Hagenaar de partij uitgooien.

Van Barneveld liet aan het eind van de finale een gemiddelde van 101.93 noteren. Van Gerwen eindigde de partij met een gemiddelde van 102.98. Barney mag 150.000 Britse pond bijschrijven, zo'n 185.000 euro. Mighty Mike moet genoegen nemen met de helft.