Volleyballers verliezen ook van Montenegro

Na de nederlaag tegen Kroatië en de overwinning tegen Roemenië verloren de Nederlandse volleybalmannen hun derde EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. In Podgorica ging Nederland met 3-2 onderuit. De setstanden waren 19-25, 25-16, 23-25, 25-23 en 15-10.

Oranje begon sterk en won de eerste set met 19-25. De tweede set leek het spel van Nederland nergens op. Veel fouten in de passing en er werden diverse aanvallende fouten gemaakt. Montenegro won set twee met 25-16.

Set drie en vier gingen gelijk op. Beide landen wonnen uiteindelijk een set met 25-23. In de vijfde set werd Oranje geplaagd door enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Maar ook het eigen spel was niet overtuigend genoeg om aanspraak te maken op de overwinning. Een reeks Nederlandse passfouten zorgde ervoor dat Montenegro de vijfde set won met 15-10 en dus de wedstrijd met 3-2.

Het volleybalteam staat halverwege de competitie tweede op vijf punten achter Kroatië. De kans op rechtstreekse plaatsing voor het EK is bijzonder klein geworden. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het EK. Oranje moet plek twee zien te behouden om naar de play-offs te mogen. Volgend weekeinde speelt Nederland opnieuw tegen Kroatië, Roemenië en Montenegro. De wedstrijden zullen worden gespeeld in de Kroatische hoofdstad Zagreb.