Sony verwacht ook volgend jaar verlies

Sony heeft geen prettig jaar achter de rug, zo is vandaag gebleken bij de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf slot het fiscale jaar 2013, dat loopt tot en met 31 maart 2014, af met een verlies 1,2 miljard dollar. Ook volgend jaar verwacht het bedrijf geen zwarte cijfers te kunnen produceren.

De belangrijkste factor voor het verlies is een afschrijving op de pc-tak van Sony. Sony Vaio kost al lang veel geld en Sony is hard bezig om Vaio zo snel mogelijk te verpatsen aan een ander. Sowieso is Sony bezig het hele bedrijf te herstructureren en dat kost, zo blijkt, een hoop pecunia.

De games-tak van Sony liet een flinke stijging zien, maar weet ook nog geen winst te genereren. Met een verlies van 78 miljoen dollar is de prima verkoop van met name de PlayStation 4 nog niet financieel lucratief. Dit komt met name door een behoorlijke som geld die Sony heeft neergelegd voor de lancering van de nieuwe console. Ook het afsluiten van een aantal oude mmo's, zoals Vanguard: Saga of Heroes en Wizardry Online, heeft met een kostenpost van zestig miljoen dollar een flinke deuk in de begroting geslagen.

Voor het komend jaar richt sony met name haar pijlen op verder stijgende verkopen van consoles. Daarnaast verwacht het bedrijf een daling van de verkoop van het aantal handheld, PSP en PS Vita, en heeft men goede hoop op netwerkdiensten van het bedrijf. Ondanks alles verwacht men voor komend jaar alsnog een verlies van bijna 500 miljoen dollar, met de herstructurering als grootste boosdoener.