'Baby vermoorde vrouw Cambodja nog in ziekenhuis'

Het anderhalf jaar oude dochtertje van de in Cambodja vermoorde 31-jarige Nederlandse vrouw ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. De vader van het kind is inmiddels aanwezig. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten.

De uit Alkmaar afkomstige planoloog en journalist werd maandag dood aangetroffen door een oppas in haar woning in een buitenwijk van de de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. De vrouw is met messteken om het leven gebracht, daarbij raakte ook haar 19-maanden oude dochtertje zwaargewond.

Lokale media melden dat het kindje bij de aanslag zwaar hersenletsel heeft opgelopen. Voor de juiste zorg zou ze hiervoor overgebracht moet worden naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Onduidelijk is of dit al is gebeurd. In het kader van de privacy van de familie zegt de woordvoerder hier geen mededelingen over te doen. "Hou het erop dat het kind in het ziekenhuis ligt en de vader daarbij aanwezig is."

Over de motieven van de moord is ook nog geen duidelijkheid. Het ministerie zegt het politieonderzoek verder af te wachten.

Het 31-jarige slachtoffer werkte voor de Verenigde Naties in Cambodja. Ze woonde met haar man en kind in Phnom-Penh. Hij werkt eveneens voor de VN, maar was tijdens de moord niet thuis.