Kwakman: "Dit is echt weer typisch NAC"

Kees Kwakman vond de vuurwerkactie voor NAC Breda - FC Utrecht (2-2) niet geslaagd, maar wel passen bij een club als NAC Breda. Voor de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werd in het Rat Verlegh-stadion zwaar vuurwerk afgestoken. Dat was zo krachtig dat er gaten in het veld ontstonden. De 'kraters' moesten worden gedicht voordat het duel in Breda kon starten. Kees Kwakman hielp een handje mee.

"Ik zag de stukken hout met spijkers op het veld liggen, levensgevaarlijk voor ons", aldus NAC-middenvelder Kwakman tegen FOX Sports. "Ik moet me eigenlijk inhouden, maar dit is echt weer typisch NAC. Die kinderen in de line-up schrokken zich helemaal het leplazarus, die huilden bijna"

"Dan vraag ik me af: is dit nu de bedoeling? Niet te geloven, ik stond met allemaal houtstukken in mijn handen. Het is misschien ook een beetje zoals wij spelen. Het idee is leuk, maar de uitvoering niet helemaal. Misschien identificeren de fans zich daar wel mee", zei Kwakman toch nog met glimlach op zijn gezicht.

Over de wedstrijd had Kwakman gemengde gevoelens. "NAC ontsnapte aan een vroege rode kaart. Verdediger Henrico Drost ging al vroeg in de fout met een tackle op Steve de Ridder. Henrico gaf zelf ook toe dat het een rode kaart was. En dan hadden we met tien man gespeeld en waarschijnlijk nul punten gehad."

NAC was gaf in de slotfase nog een voorsprong uit handen. "We hadden met een overwinning klaar geweest. Nu moeten we toch nog een beetje naar onderen kijken. Die ploegen moeten ook nog tegen elkaar, maar ik ga niet zeggen dat we veilig zijn", besluit Kwakman.