'Amazon komt dit jaar met eigen console'

De online retailgigant Amazon komt volgens meerdere bronnen dit jaar met een eigen gameconsole. Draaiend op Android moet de console, waarvan de naam nog niet bekend is, een directe concurrent worden voor Sony, Microsoft en Nintendo. De console biedt streamen en dowloaden van games evenals muziek-, tv- en filmdiensten.

Er wordt gezegd dat meerdere grote uitgevers al bij Amazon op bezoek zijn geweest om de hardware uitgelegd te krijgen. Hierbij zijn een aantal populaire iOS- en Android-games gebruikt om de console te demonstreren.

Volgens geruchten wordt de Android-console gemaakt in samenwerking met de makers van Amazons Kindle-apparaten, Subsidiary Lab 126. Het zou volgens meerdere berichten Snapdragon-processoren van Qualcomm gebruiken. Het model dat aan de uitgevers is laten zien zou grijs zijn en ongeveer de afmetingen hebben van de PSone.

Ondanks dat Amazon nog niets heeft bekendgemaakt, vertellen de berichten dat zij dezelfde marketingstrategie richting de concurrentie willen gaan hanteren als bij het uitbrengen van de Kindle Fire. Een belangrijk onderdeel van deze strategie is de prijs. Er wordt gezegd dat amazon een prijskaartje aan de console gaat hangen van minder dan 300 dollar.

Of de berichten allemaal kloppen is nog niet bekend. We zullen hiervoor moeten wachten op officiële berichtgeving van Amazon zelf.