Van der Garde in pikorde voor Sirotkin

Giedo van der Garde is bij het Formule 1-team Sauber in de pikorde boven Sergey Sirotkin gesteld, zo meldt het Zwitserse Blick. De Nederlandse rijder is bij de renstal uit Hinwil zowel test- als reservecoureur, terwijl Sirotkin alleen als testrijder genoemd is.

Sirotkin werd vorig jaar binnengehaald als redder van het team vanwege het Russische geld dat hij claimde mee te brengen. Hij zou klaargestoomd worden voor een F1-debuut voor dit seizoen en de Russen zouden Sauber over kunnen nemen, maar omdat betalingen uitbleven, is de 18-jarige rijder nu op een zijspoor gezet.

In plaats daarvan heeft Sauber gekozen voor het geld dat Adrian Sutil en Esteban Gutierrez meebrengen. Ook is Van der Garde aangesteld als derde rijder en niet Sirotkin die zich nu tevreden moet stellen met een bijrolletje. Het is dan ook niet bekend of zijn rol uitgespeeld is of dat de Russen alsnog met de Roebels over de brug gaan komen.

Sauber zal tijdens de wintertests alleen Sutil en Gutierrez in gaan zetten. Van der Garde zal in Bahrein voor het eerst een vrijdagtraining gaan rijden voor zijn nieuwe werkgever. Hoe het schema daarna uit gaat zien is nog niet bekend.