Geen energierekening voor achtduizend Zeeuwen

Zo'n achtduizend klanten van het Zeeuwse energiebedrijf Delta hebben sinds oktober geen energierekening gehad. Ze worden woensdag door het bedrijf per brief geïnformeerd. Dat laat een woordvoerder weten.

Door een aanpassing aan het computersysteem werden niet alle meterstanden goed overgenomen. Daarom kon geen voorschotbedrag in rekening worden gebracht. Volgens de woordvoerder heeft zo'n vijf procent van het klantenbestand geen rekening gehad van een tot maximaal drie maanden. Bedragen lopen op tot zo'n achthonderd euro. Klanten kunnen een betalingsregeling treffen.

"We hebben de automatische incasso stopgezet om te voorkomen dat mensen straks bij de supermarkt staan en de boodschappen niet meer kunnen betalen", zegt de woordvoerder. "Maar we verwachten niet al te grote problemen. Je weet immers dat je je energierekening moet betalen."

Dinsdag bleek dat tweeduizend huishoudens en bedrijven in de gemeente Den Bosch sinds 2011 geen waterschapsbelasting hebben betaald. De Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB) was vergeten de belastingaanslagen te versturen.