Skiester Hoefl-Riesch wint opnieuw

Skiester Maria Hoefl-Riesch heeft in Lake Louise ook de tweede afdaling op haar naam geschreven. De Duitse won een dag eerder ook al, zij het met een grotere marge.

In het nog altijd bijzonder koude Canadese skioord - de temperaturen lagen opnieuw tegen de dertig graden onder nul - lukte het van de vroege starters niemand om een echt scherpe tijd neer te zetten. De Italiaanse Elena Fanchini was de eerste die langere tijd op de eerste plaats stond. Maria Kaufmann-Abderhalden uit Zwitserland, een dag eerder nog tweede, was ook dit keer weer goed en werd vierde, voor Fanchini.

Vervolgens was het de beurt aan Tina Weirather. De Liechtensteinse werd op vrijdag in eerste instantie vijfde, maar werd vanwege een fout in haar materiaal gediskwalificeerd. Ze slaagde er bijna in om wraak te nemen en werd tweede, voor de Oostenrijkse Anna Fenninger. Hoefl-Riesch was ook nu echter duidelijk de beste. Met een ruim drie tienden snellere tijd dan Weirather kwam de Duitse over de finish en pakte ze haar 26e World Cup-zege.