FIFA verplaatst zeven WK-duels vanwege hitte

De FIFA heeft zeven WK-duels verplaatst naar een ander tijdstip. Onder meer Engeland - Italië is drie uur vervroegd en begint nu om 18.00 uur plaatselijke tijd. In de poule van Nederland is Spanje - Chili verplaatst van 19.00 naar 16.00 uur.

De wereldvoetbalbond heeft de wedstrijden verplaatst zodat andere landen later kunnen beginnen en minder last hebben van de hitte en luchtvochtigheid in Brazilië. Vooral in Manaus, dat midden in de amazone ligt, kan het warm worden. De Verenigde Staten - Portugal en Kameroen - Kroatië staan om die reden nu drie uur later op het programma (18.00 uur).

Engeland - Italië is weliswaar drie uur vervroegd, maar volgens de FIFA zijn de omstandigheden in Manaus om 18.00 en 21.00 uur nagenoeg hetzelfde. Doordat dat duel is vervroegd kan Ivoorkust - Japan op dezelfde dag later worden gespeeld in het eveneens warme Recife.

Doordat Spanje en Chili vroeger spelen kunnen Kameroen en Kroatië later beginnen. België en Rusland zijn de grootste slachtoffers van de veranderingen. Hun duel in Rio de Janeiro staat nu niet om 19.00, maar om 13.00 uur op het programma. Verder is Zuid-Korea - Algerije in Porto Alegre verplaatst van 13.00 naar 16.00 uur.