Real Madrid heeft 72 miljoen over voor Suárez

Real Madrid heeft de zinnen gezet op Luís Suárez. De Uruguyaan kan in de winter al naar Spaanse hoofdstad, al ligt een transfer in de zomer meer voor de hand. De Spaanse grootmacht Real Madrid is momenteel een bod aan het voorbereiden op Luís Suárez, weet Goal.

De club ziet de Uruguayaan, die momenteel in topvorm verkeert, als het belangrijkste transfertarget van deze winter. De Koninklijke gaat er alles aan doen om de oud-Ajacied naar Madrid te halen.

Goal begrijpt dat Real ongeveer 72 miljoen euro over heeft voor de komst van Suárez. Bronnen rondom Liverpool melden dat de Spanjaarden momenteel de fundering voor een transfer leggen. Hoewel Real hem graag in januari al wil aantrekken, lijkt een transfer in de zomer waarschijnlijker.

Liverpool schaart Suárez in dezelfde categorie als Gareth Bale, die afgelopen zomer voor een recordbedrag van honderd miljoen euro naar Madrid vertrok. Suarez wordt echter in januari 27 jaar en het lijkt er niet op dat de transfersom voor Bale wordt overtroffen.

De Merseysiders sloegen een aanbod van Arsenal afgelopen zomer af. De Londenaren boden ruim 48 miljoen euro op de international, maar Liverpool is niet van plan om de speler aan een concurrent te verkopen. Arsène Wenger blijft een groot bewonderaar van Suárez, maar de jacht op een nieuwe spits is inmiddels gestaakt.

Een overgang naar een buitenlandse club behoort echter nog wel tot de mogelijkheden. Liverpool kan een dergelijke transfer eerder aan de achterban verkopen, al zien de fans hun sterspeler uiteraard het liefst op Anfield Road blijven. Real Madrid doet grote aankopen het liefst in de zomer, maar in 2011 werd Emmanuel Adebayor bijvoorbeeld van Manchester City overgenomen toen hij daar op een dood spoor zat.

De enige spits van topniveau bij Real is op dit moment Karim Benzema, aangezien Gonzalo Higuaín in de zomer voor 37 miljoen euro aan Napoli werd verkocht. Suárez is voor Real bovendien aantrekkelijk omdat hij in de tweede seizoenshelft in de Champions League mag uitkomen. Liverpool plaatste zich namelijk niet voor Europees voetbal.

Suárez speelt momenteel de pannen van het dak sinds zijn terugkeer van een schorsing van tien duels. De 26-jarige oud-Ajacied heeft inmiddels dertien doelpunten in negentien wedstrijden achter zijn naam staan. Deze week was hij flink op dreef, met vier doelpunten tegen Norwich City.

Liverpool-manager Brendan Rodgers liet woensdag weten dat Suárez "gelukkiger dan ooit" is bij de club. De Uruguayaan wil The Reds graag helpen aan een plaats in de Champions League van volgend seizoen, voordat hij een beslissing maakt over zijn toekomst.