Colin Firth achtervolgd door huurmoordenaars

Colin Firth heeft getekend voor de hoofdrol in het misdaaddrama Three to Kill. Hierin speelt hij een Britse zakenman die tijdens een vakantie aan de Franse kust getuige is van een moord. De twee daders besluiten elke getuige uit de weg te ruimen. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van de wijlen Franse schrijver Jean-Patrick Manchette. Het wordt gezien als een van zijn beste werken en werd in 2010 al door Jacques Tardi bewerkt tot stripverhaal, getiteld West Coast Blues, dat voor twee Eisner Awards werd genomineerd.

De 53-jarige Firth staat vooral bekend om zijn rollen in serieuze drama's en zoetige romkoms. Toch is hij niet vies van thrillers en spionagefilms, getuige zijn rollen in Tinker Tailor Soldier Spy uit 2011 en zijn nog te verschijnen The Secret Service.

Overigens is hij nog steeds te porren voor het minder serieuze werk. Hij is momenteel bezig met de opnames van de kinderfilm Paddington, waarin hij de stem van Beer Paddington inspreekt.


Colin Firth achtervolgd door huurmoordenaars (Foto: Novum)