Gravity wereldwijd half miljard voorbij

De wereldwijde opbrengst van het ruimtedrama Gravity is afgelopen weekend de grens van een half miljard dollar gepasseerd. De film is daarmee de succesvolste uit de carrières van zowel Sandra Bullock als George Clooney, die in dragende rollen te zien zijn. In Nederland bracht Gravity sinds de première op 3 oktober tot nu toe ruim 3,4 miljoen euro op.

Bullocks vorige record was Speed uit 1994, die 350,2 miljoen dollar ophaalde. Clooneys beste titel tot nu toe was Ocean's Eleven uit 2001, met 450,6 miljoen.

Met het passeren van een half miljard is Gravity ook een van de succesvolste sciencefictionfilms ooit. Avatar uit 2009 is in die categorie nog altijd heer en meester. De film van James Cameron haalde wereldwijd ruim 2,78 miljard dollar op.

In Gravity speelt Bullock een wetenschapper die voor het eerst deel mag uitmaken van een ruimtemissie. Haar ruimtestation wordt echter door rondvliegend puin beschadigd en ze raakt gescheiden van haar mentor, de rol van Clooney. Verstoken van enig menselijk contact moet ze levend terug naar de aarde zien te komen.


Gravity wereldwijd half miljard voorbij (Foto: Novum)