Sandra Bullock krijgt award voor rol in Gravity

Sandra Bullock krijgt volgende maand de Hollywood Actress Award uitgereikt tijdens de zeventiende editie van de Hollywood Film Awards in Los Angeles. Dat meldde The Hollywood Reporter gisteren.

De 49-jarige actrice krijgt de prijs voor haar hoofdrol in de film Gravity. In de sciencefictionfilm speelt ze een astronaut die samen met een collega, gespeeld door George Clooney, is gestrand in de ruimte na een ongeluk op hun ruimtestation. Volgens de oprichter en directeur van de Hollywood Film Awards, Carlos de Abreu, leverde de actrice 'uitzonderlijk werk' in Gravity. ''Ze draagt de film grotendeels alleen'', verklaart De Abreu. "Ze levert verbluffend en emotioneel gelaagd acteerwerk waarmee ze opnieuw etaleert waarom ze wordt gezien als een van Hollywoods populairste en meest gewaardeerde actrices."

Sandra Bullock brak in 1994 door in de film Speed van Jan de Bont. Sindsdien speelde ze hoofdrollen in talloze blockbusters. In 2012 won ze een Oscar voor haar hoofdrol in The Blind Side.

De Hollywood Film Awards worden op 21 oktober uitgereikt. Actrices als Angelina Jolie, Penelope Cruz en Charlize Theron mochten de Actress Award eerder in ontvangst nemen.