[EHL] Rotterdam dankzij eindspurt naar record

De hockeymannen van Rotterdam zijn het Euro Hockey Leagueseizoen begonnen met een lastige zege op gastheer Lille. In Noord-Frankrijk werd het 4-1 voor de ploeg van coach Reinoud Wolff, die echter driekwart van de wedstrijd zijn handen vol had aan de Fransen. Door deze vier treffers is Rotterdam de meest scorende ploeg aller tijden in de EHL.

De Rotterdammers begonnen heel aardig aan alweer hun zesde EHL-seizoen. Binnen tien minuten werd het doel van Lille viermaal onder vuur genomen, maar tot treffers leidden deze kansen niet. Nadat de thuisploeg de eerste storm overleefd had, kwamen de Fransen er een paar keer uit. Aanvankelijk had Rotterdam geen moeite met deze plaagstootjes, maar in de 32ste minuut werd het gevaar een stuk serieuzer.

Lille stoomde op via de rechterkant van het veld en zag spits Thibo Fourcroy de bal binnen prikken. Rotterdam, dat tot dan een uiterst tamme indruk maakte, reageerde direct. Nog geen honderd tellen later hing Jeroen Hertzberger de bordjes in evenwicht uit een strafcorner. Een groot deel van het publiek kreeg dit niet mee: zij hadden meer aandacht voor de rook die uit een elektriciteitskastje kwam. Door deze kortsluiting moest een van lichtmasten de strijd staken. De wedstrijden werd met een mast minder voortgezet.

De ban bleek nog allerminst gebroken voor Rotterdam, dat na de lange pauze bleef ploeteren. Lille was in het derde kwart zeker niet minder en kwam tot verschillende schietkansjes. Omdat de spitsen van de Fransen hun vizier niet op scherp hadden staan en Rotterdam-goalie Pirmin Blaak wel zijn normale niveau haalde, bleef de 1-1 stand op het bord. Een stunt hing in de lucht.

Een dodelijk slippertje van Lille-keeper Matthias Dierckens hielp Rotterdam echter in het zadel. Een lange bal van Govert Soeters kwam op de paal en belandde via de bijzonder onfortuinlijke goalie achter de doellijn. Door twee treffers van Jeffrey Thys hield Rotterdam zelfs een record over aan deze moeizame wedstrijd. Rotterdam gaat Bloemendaal namelijk voorbij al meest scorende ploeg in de historie van de EHL en heeft nu 118 Europese doelpunten gemaakt.