[MLB] Cardinals slaan terug met zege in Boston

Saint Louis Cardinals heeft zich donderdag goed hersteld in de World Series. Na de 8-1 oorwassing in het eerste duel wonnen de bezoekers de tweede wedstrijd van Boston Red Sox met 4-2. De komende drie wedstrijden in de finale van de Amerikaanse honkbalcompetitie zijn in Saint Louis.

De wedstrijd op Fenway Park was vele malen spannender dan het eerste duel. Het publiek in Boston moest drie innings wachten op een score en vervolgens lijdzaam toezien hoe Matt Holliday, die even daarvoor een driehonkslag had geslagen, scoorde toen Yadier Molina sloeg.

Twee innings later kantelde de wedstrijd. David Ortiz sloeg net als woensdag opnieuw een homerun en zorgde er nu voor dat ook Dustin Pedroia kon scoren: 2-1.

In de zevende inning ging het alweer mis toen Red Sox-achtervanger Jarrod Saltalamacchia niet bij een wilde aangooi van werper Craig Breslow kon. Pete Kozma en Jon Jay profiteerden namens de Cardinals en brachten de score op 3-2. Even later kwam ook Daniel Descalso over de thuisplaat: 4-2.

Xander Bogaerts stond weer de hele wedstrijd op het derde honk van de Red Sox. Aan slag kon hij geen potten breken. Twee keer kreeg hij drie slag. Bij zijn derde slagbeurt raakte hij de bal wel, maar ging hij meteen uit.

Het derde duel in de World Series wordt zaterdagnacht gespeeld in Saint Louis. Ook de vierde wedstrijd op zondag en de vijfde op maandag worden daar gespeeld. Eventuele zesde en zevende duels zijn in Boston voorzien.