FIA: moeite met controle brandstoflimiet

Autosportfederatie FIA heeft moeite om te controleren of de Formule 1-teams zich wel aan de nieuwe brandstofverbruiksregels van 2014 zullen houden. De reden hiervoor is dat de nieuw te ontwikkelen sensoren nog niet accuraat genoeg zijn.

De FIA heeft het bedrijf Gill HySpeed de opdracht gegeven om met sensoren te komen die meten hoeveel brandstof er naar de motor stroomt. Dit is vanaf volgend seizoen aan een maximum gebonden en daarom is er tijdens de Young Driver Test eerder dit jaar al mee getest. De sensoren lieten een afwijking van 1,5% zien, terwijl slechts een half procent afwijking acceptabel wordt gevonden.

Gill HySpeed heeft gewerkt aan oplossingen, maar als deze niet afdoende blijken te zijn dan moet de FIA vertrouwen op de informatie die de motorenfabrikanten verstrekken. Hierdoor ligt een mogelijke nieuwe rel op de loer. Het hoeft echter niet zo ver te komen, want voor die tijd zal er met de nieuwe sensoren nog getest worden, hetzij tijdens een Pirelli-bandentest in Vallelunga, hetzij tijdens een vrijdagtraining.