S. Williams stuit op Radwanska bij WTA Championships

Wereldranglijstaanvoerder Serena Williams neemt het in de groepsfase van de WTA Championships in Istanbul op tegen Agnieszka Radwanska. Dat bleek zondag uit de loting voor het eindejaarstoernooi, waaraan de beste acht tennissters van het jaar deelnemen. De Poolse is de nummer vier van de wereld.

De andere tegenstanders van Williams zijn de Tsjechische Petra Kvitova (7) en de Duitse Angelique Kerber (10). De Amerikaanse won het prestigieuze evenement, dat dinsdag begint in de Turkse stad, vorig jaar. Ze mocht dit seizoen al tien titels op haar palmares bijschrijven en won 73 van haar 77 partijen.

In de andere poule stuit de Wit-Russin Victoria Azarenka, de mondiale nummer twee, op de Chinese Na Li (5), de Italiaanse Sara Errani (6) en Jelena Jankovic (8) uit Servië. Maria Sharapova, die derde staat op de wereldranglijst, ontbreekt vanwege een schouderblessure.

Naast Williams is Kvitova de enige deelneemster die de WTA Championships al eens won. De Tsjechische was in 2011 de beste. De nummers één en twee van beide poules plaatsen zich voor de halve finales van zaterdag.