Belkin maakt geen excuses

Volgens Belkin-ploegleider Merijn Zeeman gaan er geen excuses gemaakt worden aan John Degenkolb. De Duitse sprinter beklaagde zich over het "onsportieve" gedrag van Belkin tijdens Parijs-Tours. De renner van Argos-Shimano vond dat de achtervolging op Belkin-renner Jetse Bol op een gevaarlijke manier werd ontregeld. 

In de slotfase van de wedstrijd ging Bol ervandoor waarna enkele van zijn teamgenoten het werk van de sprintersploegen probeerden te verstoren. 

"Dat gebeurt wel vaker en er is ook niets mis mee om een treintje te ontregelen of vlak voor een bocht flink in de remmen te knijpen", legde Degenkolb uit op zijn Facebook-pagina. "Ik houd ook echt niet altijd mijn ellebogen strak langs mijn lichaam tijdens een finale. Maar als je zo voor iemand gaat rijden dat diegene bijna ten val komt, is dat simpelweg onsportief."

"Dat moet gewoon niet kunnen, zeker niet vlak voordat iedereen met vakantie gaat", vervolgde Degenkolb. "Ik snap dat je in het heetst van de strijd alles uit de kast haalt, maar wees dan ook na afloop een grote jongen en bied je excuses aan. Dat is helaas nog niet gebeurd."

Zeeman zegt juist te hebben genoten van de tactiek die Belkin hanteerde tijdens Parijs-Tours.  "Ik heb Erik Dekker een bericht gestuurd om hem te zeggen dat hij de ploeg fantastisch had klaargestoomd. De jongens reden vol overgave om een goed resultaat neer te zetten." 

De ploegleider gaat er vanuit dat Degenkolb na een nachtje slapen er ook genuanceerder over denkt. "Onze mannen waren aan het strijden om Bol voorop te houden, nadat ze een prachtige race hadden gereden. En dan gebeurt zoiets in het heetst van de strijd. Ik denk niet dat het zo'n probleem is."