ADO Den Haag per direct over op kunstgras

De gemeente Den Haag begint komende week met het aanleggen van een kunstgrasveld in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Over twee weken kan er weer gespeeld worden in het stadion. De huidige grasmat kon de hevige regenval van de afgelopen tijd niet aan en voldeed daardoor niet aan de eisen van de KNVB.

De wedstrijd tegen Vitesse moest vorige maand worden uitgesteld omdat er niet op gespeeld kon worden. Tijdens het inhaalduel woensdag was het door veel zand en hobbels alsnog nauwelijks bespeelbaar. De wedstrijd van morgen tegen sc Heerenveen is na onderzoek door een extern onderzoeksbureau ook uitgesteld. Herstel van de grasmat biedt voor de rest van het seizoen geen structurele oplossing, aldus het bureau.

Het plan voor een kunstgrasveld lag er sinds vorig jaar al, maar wordt door de gemeente vervroegd uitgevoerd. Volgend jaar vindt in het stadion het WK hockey plaats, waarvoor ook kunstgras nodig is. Onzekerheid over het doorgaan van thuisduels wordt nu dus weggenomen. Het eerste thuisduel van ADO is op 26 oktober, tegen FC Twente.