Schoten bij Capitool in Washington

Bij het Capitool in Washington, waar het Amerikaanse Congres zetelt, is geschoten. Dat heeft de politie laten weten. De schoten vielen in straten bij het Capitool en er zouden gewonden zijn gevallen.

Enkele kantoren in het Capitool werd gesloten in verband met de schoten. Ook straten zijn afgezet door de politie. Medewerkers van het parlement moeten van de politie binnenblijven.

De schoten vielen aan de kant van het Capitool waar de kantoren van senatoren zich bevinden. Een van de gewonden zou een politieman zijn.

Update 22.39 uur:
Het schietincident brak uit nadat de politie een vrouw had achtervolgd, in de omgeving van het Capitool. De bestuurster probeerde door één van de barricades te rijden, die in de straat staan van het Witte Huis. Hierna werd ze in de achtervolging doodgeschoten door de politie, volgens persbureau Reuters.

De politie rukte met groot materiaal uit, de hele omgeving rond het Capitool werd afgezet en ook de weg richting het Witte Huis werd afgesloten. De medewerkers van het parlement moesten binnen blijven. Een uur na het schietincident werd de sluiting van het congresgebouw opgeheven.

Naast het Capitool werd ook het Witte Huis volledig afgesloten. Volgens de Secret Service ging het 'slechts' om een voorzorgsmaatregel.