Richard Curtis wil liever pannenkoeken bakken

Richard Curtis wil zich de komende tijd vooral gaan toeleggen op zijn gezin. De 56-jarige maker van films als Love Actually en Notting Hill kondigde eerder dit jaar aan dat de romkom About Time, die deze week verschijnt, zijn laatste regieklus was. "Ik ben nu in het stadium dat ik andere dingen belangrijker vindt", zegt Curtis vandaag in het AD. "Ik wil liever pannenkoeken bakken en mijn kinderen naar school brengen."

De filmmaker kwam enige tijd geleden tot deze conclusie toen een vriend hem vroeg wat hij zou doen als hij nog maar een dag te leven had. "We kwamen tot de slotsom dat we onze laatste dag niet aan een topmodel of aan het in ontvangst nemen van een Oscar wilden opofferen, maar samen met onze familie wilden zijn", zegt Curtis.

About Time gaat over een man die terug in de tijd kan reizen en zo zijn grote liefde voor zich wil winnen. Het genieten van elke dag is een van de hoofdthema's. "Het regisseren van speelfilms hoort daar niet bij", zegt Curtis. "Als je een film maakt, kost dat al gauw duizend dagen van je leven, en die zijn meestal vol stress. Regisseren is een intense bezigheid die al je energie opslorpt."

Curtis, vader van vier kinderen, besloot om na About Time alleen nog incidenteel een scenario te schrijven. Een van die scenario's is de verfilming van Elio Trot, naar het boek van Roald Dahl. Zelfs de sterrencast, bestaande uit Dustin Hoffman en Judi Dench, wist hem niet tot de regie aan te zetten. "Even heb ik overwogen om het zelf te regisseren, maar die eer gun ik graag een ander", sluit de filmmaker af.


Richard Curtis wil liever pannenkoeken bakken (Foto: Novum)