De Boer: "Balotelli maakte een Ippon"

Ajax dacht te gaan winnen van AC Milan, maar een penalty in blessuretijd zorgde toch nog voor de 1-1. Coach Frank de Boer was gedeeltelijk tevreden over het spel van de Amsterdammers. "De eerste helft wel, de tweede helft niet. We waren weer te slordig en dat is jammer. Je wissels had je liever niet gedaan, maar Nicolas en Lerin konden niet meer. Anders hadden we in de tweede helft misschien nog meer kansen gehad", zo analyseerde de oefenmeester na afloop bij de NOS.

"Ik ben ervan overtuigd dat 1-1 een terechte uitslag is. Maar dat geldt vaak niet in de wetten van het voetbal. Ik vind wat Balotelli doet gewoon een judovorm. Dit was zeker geen penalty. Hij houdt hem gewoon een beetje vast. Daarna wordt Mike met twee handen achterover getrokken", keek De Boer balend terug.

Gevraagd naar het perspectief voor Ajax in de resterende wedstrijden in de Champions League was de trainer hoopvol, maar ook realistisch: "We gaan sowieso voor de derde plaats, maar we kijken met een schuin oog naar de tweede plek."