[WGP Darts] Loting: Van Gerwen-Part, Barney-Kellett

De loting voor de World Grand Prix Darts is verricht. Het laatste televisietoernooi op de kalender van de PDC wordt van 7 tot 13 oktober in het Citywest Hotel in Dublin, Ierland gehouden. Darters uit de top 16 van de Order of Merit zijn geplaatst, de lijst is aangevuld met 16 Protour spelers.

Jelle Klaasen komt al op de maandag in actie: hij zal gooien tegen Gary Anderson. Tienvoudig toernooiwinnaar Phil Taylor zal aan de bak moeten tegen Jamie Caven, die de laatste tijd heeft laten zien ook goed in vorm te zijn. De recente winnaar van de German Darts Masters Steven Beaton treft James Wade.

Nederlanders Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen komen dinsdag in actie. Barney zal spelen tegen de man die hem dit weekend op de GDM nog versloeg: Stuart Kellett. Mighty Mike treft de Canadees John Part. Part is met het oog op het 'double-in double-out' systeem van de World Grand Prix een gevaarlijke klant. The Dart Maple is een echte toernooispeler die zonder hoge gemiddelden te halen juist op de dubbels uit kan halen.

De avond zal afgesloten worden met een kraker: Europees kampioen Adrian Lewis tegen publiekslieveling Brendan Dolan. De Noord-Ier gooide twee jaar geleden zijn fameuze 'double-in double-out' 9-darter op dit podium. Het gehele toernooi zal dit jaar via RTL7 worden uitgezonden. Voor het complete speelschema hlik hier.

Brendan 'The History Maker' Dolan gooide voor het eerst in de geschiedenis een 9-darter op de WGP