Leonardo DiCaprio aast op rol president Wilson

Leonardo DiCaprio heeft zijn oog laten vallen op een rol als de voormalige Amerikaanse president Woodrow Wilson. Hij wil de verfilming van het vorige week verschenen boek Wilson produceren en er de hoofdrol in spelen. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Het verhaal gaat over Wilsons presidentscampagne waarmee hij in 1912 president van de Verenigde Staten werd. Hij versloeg zittend president, de Republikein Robert Taft, en voormalig president Theodore Roosevelt, die een eigen partij had opgericht.

Wilson voerde campagne met de leus 'Hij hield ons buiten de oorlog'. In 1917 besloot hij echter toch de VS in de oorlog tegen Duitsland te betrekken. Wilson is vooral bekend als oprichter van de Volkenbond, de voorganger van de Verenigde Naties, in 1919. Niet lang daarna kreeg Wilson een beroerte, waarna zijn vrouw Edith Galt in feite het presidentschap overnam.

De 38-jarige DiCaprio was in 2011 al te zien als de voormalige FBI-baas J. Edgar Hoover in het drama J. Edgar, onder regie van Clint Eastwood. Wie de film over Wilson gaat regisseren is nog onbekend. DiCaprio is vanaf 9 januari te zien in The Wolf of Wall Street, een drama over de malafide beurshandelaar Jordan Belfort, onder regie van Martin Scorsese.


Leonardo DiCaprio aast op rol president Wilson (Foto: Novum)