Dreyfus geëmotioneerd bij première om Gandolfini

Actrice Julia Louis-Dreyfus had het even zwaar na de première van Enough Said in Toronto. In de romcom speelt ze de hoofdrol naast de in juni overleden acteur James Gandolfini.

De première van Enough Said eindige, na de aftiteling, met de tekst 'For Jim', een eerbetoon aan James Gandolfini dat kon rekenen op een daverend applaus. Na afloop stond Louis-Dreyfus de verzamelde pers te woord, maar een vraag over haar dierbaarste herinneringen aan het filmen met Gandolfini werd haar volgens film- en tv-website Deadline even te veel.

''Ik heb oneindig veel goede herinneringen'', vertelde ze zichtbaar geëmotioneerd. ''Nu ik de film weer zie... vooral die laatste scène was erg mooi.'' Uiteraard kon Louis-Dreyfus niet in details treden over de slotscène, maar ze verklapte wel dat ze Gandolfini na afloop in de armen was gevallen.

In de romantische komedie Enough Said, opgepend en geregisseerd door Nicole Holofcenter, spelen Louis-Dreyfus en Gandolfini twee sympathieke eenlingen met uitvliegend kroost. Hun legenestsyndroom schept een band die al snel omslaat in romantiek.

Julia Louis-Dreyfus (52) werd in de jaren tachtig bekend als Elaine, de vriendin van komiek Seinfeld in de gelijknamige tv-serie. James Gandolfini brak rond de eeuwwisseling door als maffiabaas in de tv-serie The Sopranos. Gandolfini overleed op 19 juni op 51-jarige leeftijd aan een hartaanval tijdens een vakantie in Rome.